Stránky

Stránky

Stránky

neděle 12. dubna 2020

Můj dnešní ,,Dotaz vládě ČR, politikům, političkám" :


(Praha, 12.dubna 2020): Včera jsem potkal cestou za nákupem pár, dvojici, asi tak 20 letou, vybírající, přebírající, odpadkové kontejnery v ulici města na sídlišti. Všiml jsem si, že ten mladý muž ukazuje té dívce vyhozenou vaničku plastovou, asi s něčím z mrazáku. Zeptal jsem se jich na jejich situaci..
Do zoufalství je prý odhodila ,,nezabavitelná částka ze mzdy exekutorem (u insolvencí je to obdobné matematicky), kdy z ní nemohl poplatit ani nájem bytu, a tak jsou nyní bez bytu, prý v nějaké ,,buňce". Bez práce, bez příjmů, ta mladá žena možná může být těhotná..oba měli roušku na obličeji. Asi nikoho, na koho by se mohli obrátit o pomoc, nemají, a jsou slušní to Lidé, alespoň dle mých pocitů.
Prý jim pomáhá ,,kurátor", ale úřady jsou zavřené. Úřady práce jsou taktéž zavřené. Nemají tudíž ani reálně ze své pozice, jistě i bez internetu, totálně bez peněz, možnost, si ani požádat o tak zvanou okamžitou jednorázovou finanční pomoc státu, kterou by NUTNĚ potřebovali, podle mého názoru.
Ptám se, Jano Maláčová..ministrině práce a sociálních věcí ČR, Marie Benešová..ministrině spravedlnosti ČR mající v gesci ustanovenou výši násobku životního minima coby nezabavitelnou částku, což dnes je tuším cca 2 násobek, přičemž se NEZOHLEDŇUJE REÁLNÁ výše nájmu v nájemní smlouvě bytů dlužníků, dlužnic, nýbrž jen ,,normativní náklady, které však NEKOPÍRUJÍ ani zdaleka ,,tržní ceny nájmů bytů, které jsou, bývají, mbohdy i mnohem větší, coby nájem bytu v místě obvyklý..
Andreji Babiši..premiére ČR, Miloši Zemane..
Necháte ten mladý pár,
a jim mnohé podobné Lidi,
mnoho jich, v Pražských ulicích přehrabujících holýma rukama, nemytými, odpadkové kontejnery, byť s rouškou na obličeji..
..necháte je, například..onemocnět nějakou nákazou ze špíny odpadků ?
Koronavirem ??
Necháte je, tyto, a jim obdobné, mnohé, Lidi, zeřít, útrpně tak.. i hladem ??
Včera jsem..(byť s oboustranně udrženým mezi námi cca 3 metrovým odstupem) jim trochu finančně vypomohl. Ale oni, a všichni v jim podobné situaci, potřebují JÍST, mýt se, ŽÍT,..důstojně, ZDRAVĚ..,
KAŽDÝ DEN.

**Jiří**
~~~