Stránky

Stránky

Stránky

pátek 10. července 2020

Víra (viz i níže) a její propojení s realitou


Víra (viz níže..nejen), ta ,,víra" ze srdce i, 
o které píši, může být významnou pomocnicí při naplňování reality života,
tedy ,,v životě".

Minimálně tím, že Lidé v upřímné té, takové, víře, se k sobě chovají slušně, ohleduplně, pomáhajíc si v oblasti i co nejlepší kvality PRO ZDRAVÍ, PRO ŽIVOT, V LIDSKÉ DŮSTOJNOSTI, přičemž vědí, že dokument ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN" je jim, coby rozšířené ,,Desatero", v tom významným neoddělitelným pomocníkem.
Lidé, tedy i politici, političky, negramotní 
v tomto dokumentu NEmohou být schopni 
( dnes většina politiků, političek, světa, vzešlých z Lidu včetně těch z České republiky ) obsáhnout důstojně a slušně reálně všechny oblasti života, naplňovat je ,,důstojně, Lidsky, slušně" tudíž. Podle toho pak také vypadá prosperita států, jejich obyvatelstva.
Neboť..PROSPERITA, ta skutečná, začíná ve slušnosti a v Lásce ,,u srdce" .
Tohle například Švýcaři, i tamní politici, vědí.
Tomu odpovídá i důvěra například investorů ve Švýcarsku, i tamní světově proslulá ,,prosperita".
Zatímco švýcarský penzista zaplatí například za nájem garsoniery dnes stejnou částku jednotek měny, jako Čech před rokem 1989, tedy cca 900,- se službami 1200,- kde existenčně životní  minimum má švýcarský penzista cca 2000,- jednotek měny, v České republice se počet jednotek měny vůči minimálním příjmům, vůči minimální mzdě, které zaplatí Češi za měsíční nájem garsoniery ,,nehorázně nezřízeně strmě raketově vzrostl na počet jednotek měny i třeba 18 000. Přičemž počet jednotek existenčního minima 
mají Češi také 2000,-. Takovouto politiku,
,,politikaření"
neurvalé i vůči ZDRAVÍ, ŽIVOTU, LIDSKÉ DŮSTOJNOSTI, slušnými NEshledávám.

Potíž Českých politiků, české politiky ( a nejen těch českých ), spočívá v neschopnosti politiků, političek, vidět svět, politiku, v širších souvislostech života, bývajíc především zaměřeni na vlastní kapsy, na koryta, a aby jim co nejdýl vydržely.
A také je potíž, že si tudíž neumějí potřebné souvislosti potřebnou matematikou, propočitat, spočítat.

Výsledkem máme zrujnovaný Lid, zrujnovanou zemi. I planetu.

Švýcaři to vše sami bez pomoci světa, bez následování moudrosti té světem, zachránit ..tedy i planetu, Lidskou civilizaci, NEmohou. Netvrdím, že jsou naprosto všichni Švýcaři úplně osvíceně nejsvatější, úplně osvíceně svatí, ale přes slušnost, slušnosti, výše uvedeného Lidskoprávního dokumentu u nich, v jejich zemi,
,,NEjede vlak".

Nejsou ale také hloupí. Dobře znají své Limity. NEodmítají přeshraniční příchozí cizince imigranty, obvykle, ale vypořádávají se s nimi, při zajištění jim ,,Lidské důstojnosti", dle mezinárodního práva, i ve stanovených lhůtách. Vědí, Švýcaři, že jejich země nafukovací, pro celý svět, který by u nich chtěl i ekonomický azyl, prostě není.
A tak, většina příchozích imigrantů putuje, při zajištění jim maximální Lidské důstojnosti, zpět do země, ze které přicestovali. Toto vše samozřejmě vždy musí odpovídat situaci, tedy za podmínek, kdy vracení Lidé nejsou ohroženi na životě ve své zemi ani například ,,živelními katastrofami".
( No.. v období koronavirové krize jistě i Švýcaři upravili svou otevřenost hranic, a podobně, jako celý svět ).

Péče o Lidskou důstojnost však ve Švýcarsku na člověka dýchá všudypřítomně, i nejmenších detailech, jak jsem si všiml.
Tomu odpovídají i tamní, i mužsko~ženské, žensko~mužské, i všudypřítomně krásné, jak jsem si též všiml, vztahy.. tedy i ty pracovní.

A bezdomovce, ,,Švýcara" jsem tam, co vím,
NEpotkal..(jen asi tak součtem kolem dvaceti zahraničních poutníků, v tamních charitách).
Takže vím, že..,,když se chce, tak to jde" ( toť poznámka směrem ku České..nejen..politické , nyní aktuálně vůči Českému Lidu
  ,,fašistické" 
v oblasti ekonomicko sociální hojně, scéně)

~~
Nechť tedy zdejší Moje řádky Vám pomohou 
i v motivaci..proč víra (viz i níže..nejen), 
ta ,,víra" ze srdce i, o které píši,
a jak a proč ji propojovat, propojit, v Lásce, i v radosti, 
ve štěstí,
s realitou ŽIVOTA.

~~
**Jesus of Nazareth**,
..*nyní z Prahy*..**Jiří**
~~